Okoliš

img_sustain-trusted-partner_668x376

Pouzdani partner za razvoj zelene gradnje

Nudimo rješenja i stručnost koji vam pomažu da dobijete bodove za zelenu gradnju i certifikate koji povećavaju vrijednost zgrade.

img_sustainability-building_668x376

Predvodnik za održivost

Drago nam je što smo dobili priznanje za svoju učinkovitost u pogledu ekološke i društvene održivosti, uključujući vodeći rezultat za klimatski utjecaj prema CDP-u i platinastu medalju prema EcoVadisu.

Najbolja energetska učinkovitost u klasi

Pomažemo vam u ostvarivanju vaših ciljeva ekološke učinkovitosti tijekom svake faze životnog ciklusa zgrade: od projektiranja i izgradnje do održavanja i modernizacije.

img_green-building-iso_668x376

Najbolja energetska učinkovitost u klasi

Imamo najširi raspon ocjena energetske učinkovitosti prema normi ISO 25745 za dizala klase A i pokretne stepenice klase A+++.

img_sustainability-savings_668x376

Do 70 % ušteda energije

Modernizacija vaših dizala može donijeti uštedu energije do 70 %, dok modernizacija vaših pokretnih stepenica može dovesti do 50 %. Naša rješenja za modernizaciju obuhvaćaju sve od naknadne ugradnje LED rasvjete do ugradnje potpuno novog dizala s tehnologijom obnavljanja energije.

img_sustainability-energy_668x376

Do 90 % energetski učinkovitije

Neprestano radimo na poboljšanju energetske učinkovitosti naših proizvoda i usluga. Naše je trenutačno dizalo bez strojarnice do 90 % učinkovitije od naših dizala iz 90-ih.

Predvodnici na tržištu za energetsku učinkovitost

Predvodnici na tržištu za energetsku učinkovitost

KONE je bila prva tvrtka za dizala i pokretne stepenice koja je dobila certifikat energetske učinkovitosti klase A prema međunarodnoj normi ISO 24745. Uveli smo tehnologiju energetske učinkovitosti dizala, uključujući obnovljivi pogon, rješenja u stanju pripravnosti i revolucionarni KONE UltraRope®. KONE UltraRope® može smanjiti potrošnju energije tijekom vožnje dizalom od 500 metara do 15 %. Uveli smo održivu tehnologiju pokretnih stepenica kao što je pogon TransVario, koji može smanjiti potrošnju energije pokretnih stepenica do 16 % i znatno smanjiti potrošnju ulja te tako poboljšati održivost i smanjiti ukupne troškove vlasništva.

Rješenja za energetsku učinkovitost pokretnih stepenica i dizala

Predani smo maksimalnom povećanju energetske učinkovitosti za ekološki održive zgrade. Nudimo održiva rješenja za sve zgrade: od naknadne ugradnje LED svjetala do potpuno novog dizala s tehnologijom obnavljanja energije.

img_sustainability-hoisting_668x376

Učinkovito podizanje

Prijeđite na strojeve za dizanje KONE EcoDisc za 50 – 70 % veću učinkovitost od dizala s konvencionalnom vučom.

img_sustainability-regeneration_668x376

Obnova energije

Ostvarite prednosti do 35 % uštede energije povratom energije iz svakodnevne uporabe dizala.

img_sustainability-led_668x376

LED rasvjeta koja štedi energiju

Smanjite potrošnju energije do 80 % uz LED i ekološki učinkovitu fluorescentnu rasvjetu.

img_sustainability-operation_668x376

Energetski učinkovit rad u stanju pripravnosti

Maksimalno povećavamo energetsku učinkovitost pokretnih stepenica i dizala tako što isključujemo vašu opremu kada se ne upotrebljava.

img_sustainability-escalators_668x376

Pogonski sustavi za pokretne stepenice visoke učinkovitosti

Motori visoke učinkovitosti smanjuju potrošnju energije pri punoj brzini, a poseban pogon TransVario, koji je osmislila tvrtka KONE, može dodatno smanjiti potrošnju energije i ulja.

img_sustainability-step-chain_668x376

Lanac pokretnih stepenica bez podmazivanja

Lanac pokretnih stepenica bez podmazivanja znači da se ulje ne upotrebljava. To podrazumijeva čišće pokretne stepenice i okoliš, smanjen rizik od požara, jednostavnije čišćenje i lakše održavanje.

Kružno gospodarstvo

Usmjeravamo se na smanjenje količine materijala, energije i drugih resursa koji se upotrebljavaju u našim rješenjima i poslovanju. Trenutačno se 90 % metala koji se upotrebljavaju u našim proizvodima mogu reciklirati. Budući da klijentima pružamo pouzdanu i energetski učinkovitu opremu čiji je uporabni vijek duži od 25 godina, KONE ima važnu ulogu u pružanju podrške za održive zgrade tako što se vrijedni resursi zadržavanju u uporabi što je dulje moguće.

Sve bliže nuli

Zajednički rad na smanjenju emisija i usmjeravanju na stvaranje održivih gradova koji traju za buduće naraštaje sada je važniji nego ikad. KONE je postavio znanstveno utemeljene ciljeve za znatno smanjenje emisija stakleničkih plinova (engl. greenhouse gas, GHG) i obvezao se da će do 2030. godine imati ugljično neutralno poslovanje. Naš je cilj smanjiti emisije povezane s materijalima naših proizvoda i potrošnju energije tijekom uporabnog vijeka 40 % do 2030. (u odnosu na primljene narudžbe) i obvezali smo se na smanjenje emisija iz vlastitog poslovanja za 50 %.

img_sustainability-neutral_668x376

Ugljično neutralna dizala

Nudimo podršku pri planiranju zelenih zgrada, kao i opremu i digitalne usluge koje nude nove načine uštede energije. Sada možemo ponuditi mogućnost kompenzacije za preostale emisije ugrađenog ugljika vašeg dizala do primopredaje kako bismo vam pomogli da postignete svoje klimatske ciljeve.

img_sustainability-maintenance_668x376

Ugljično neutralno održavanje

KONE je predan poduzimanju konkretnih koraka prema ekološkijem održavanju opreme. Zato prelazimo na asortiman servisnih kabina s niskim emisijama i služimo se prediktivnim održavanjem kako bismo smanjili neplanirane posjete radi održavanja. Za dizala KONE DX kompenziramo i za preostale emisije uzrokovane aktivnostima izravnih i neizravnih održavanja u okviru provjerenog programa kompenzacije ugljika.

Kompenzacija ugljika koja će postati ugljična neutralnost

Iako aktivno smanjujemo svoje emisije ugljika na putu prema svojim klimatskim ciljevima, odlučili smo kompenzirati za neke preostale emisije već sada. Zajedno s našim vodećim partnerom za kompenzaciju na tržištu odlučili smo podržati raznolik izbor priznatih projekata certificiranih kao Gold Standard. Ti projekti obuhvaćaju šumarstvo, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost i rasprostranjeni su na različitim kontinentima.

Pročitajte više u našem Izvještaju o održivosti (engl. Sustainability Report) (na engleskom jeziku)

Stupite u kontakt

S pomoću obrasca u nastavku možete nam reći više o tome kako vam možemo pomoći. Povratno će vam se u najkraćem mogućem roku javiti netko iz našeg tima.

Sample form


+385My query is about *|Installing new equipment in a new building|Installing new equipment in an existing building|Repairing or upgrading existing equipment|Maintenance services|Other
Equipment/service type *|Elevators|Autowalks|Escalators|Smart building solutions|Multiple/other

Imajte na umu da ćemo pri podnošenju ovog obrasca prikupljati vaše osobne podatke. Više informacija o obradi osobnih podataka potražite u našoj Izjavi o zaštiti privatnosti.

Kolačići

Primjenjujemo kolačiće kako bismo optimizirali funkcionalnost mrežnog mjesta i pružili vam najbolje moguće iskustvo tijekom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ako vam je to u redu i prihvaćate sve kolačiće, samo kliknite na tipku „Prihvati”.

Možete pregledati i našu izjavu o zaštiti privatnosti.