Naša postignuća u zaštiti okoliša

JEDNA OD NAJODRŽIVIJIH KORPORACIJA

Društvo Corporate Knights uvrstilo nas je na 32. mjesto na svojoj ljestvici 100 najodrživijih tvrtki na svijetu kao jedinu tvrtku za dizala i pokretne stepenice

PREDVODNIK NA PODRUČJU UČINKOVITOSTI U POGLEDU KLIMATSKIH PROMJENA

Organizacija CDP uvrstila nas je na prestižni A-popis za klimatske promjene kao jedinu tvrtka za dizala i pokretne stepenice

NAJBOLJA ENERGETSKA UČINKOVITOST U KLASI

Naših 15 modela dizala ima klasu A prema normi ISO 25745 kao najviši razred energetske učinkovitosti, a četiri pokretne stepenice i pokretne trake nose najbolju oznaku A+++

Naš pristup

U društvu KONE odgovornost za zaštitu okoliša kombinacija je pružanja inovativnih i ekološki učinkovitih rješenja našim klijentima i smanjenja utjecaja našeg poslovanja na okoliš.

img_people-flow-metro-escalator-951x535

PROGRAM ENVIRONMENTAL EXCELLENCE DRUŠTVA KONE

Programom Environmental Excellence podupiremo aktualnu zelenu transformaciju građevinskih okružja u pametne ekogradove, zajednice s niskom proizvodnjom ugljika i energetski samoodržive zgrade.

img_kone-show-room-951x535

RJEŠENJA ZA ZELENIJE ZGRADE

Sadašnja dizala društva KONE, koja su do 90 % energetski učinkovitija u usporedbi s dizalima društva KONE iz devedesetih godina 20. stoljeća, kao i naša druga energetski učinkovita rješenja, čine nas predvodnikom kaj je riječ o ekološkoj učinkovitosti.

img_kone-us-maintenance-technician-951x535

SMANJENJE NAŠEG UTJECAJA NA OKOLIŠ

Cilj nam je dodatno smanjiti utjecaj vlastitog poslovanja na okoliš, posebno s obzirom na naš ugljični otisak kao i na učinkovitost u pogledu energije, materijala i vode.

img_architect-salesguy-europe

POUZDANI PARTNER ZA RAZVOJ ZELENE GRADNJE

Upotrebljavamo zdrave materijale čime doprinosimo smanjenju potrošnje energije na lokaciji i ugljičnog otiska zgrade. Objavljujemo utjecaj koji proizvodi društva KONE imaju na okoliš i doprinosimo razvoju globalnih normi za upravljanje energijom.

img_elevator-modernization-benefits-5

EKOLOŠKI UČINKOVITA UGRADNJA

Pri ugradnji nove opreme uzimamo okoliš u obzir. Naš pomno planirani i učinkoviti postupak ugradnje svodi štetni utjecaj na okoliš na najmanju mjeru pri ugradnji, a naši sustavi osiguravaju smanjenje uporabe kemikalija i učinkovito rukovanje otpadom na lokaciji.

img_maintenance-hwsy-3

UČINKOVITI POSTUPCI ODRŽAVANJA

Uz pametne tehnologije i zeleni vozni park minimiziramo emisije i maksimiziramo učinkovitost. Nepotrebni dolasci tehničara smanjuju se rješenjima za daljinsko nadgledanje i povezanim uslugama društva KONE, koje su dostupne od 0 do 24, sedam dana u tjednu, a koje primjenjuju podatke i analitiku platformi interneta stvari radi uvođenja pametnih usluga u dizala i pokretne stepenice. Osiguravanjem optimalnih zaliha rezervnih dijelova smanjujemo broj odlazaka u skladište čime se dodatno smanjuju emisije.

img_mom-son-modernization-elevator

EKOLOŠKA UČINKOVITOST NA TEMELJU MODERNIZACIJE

Primjenom niza rješenja nastojimo ostvariti najveću razliku s najmanjim mogućim utjecajem na okoliš. Naša rješenja za modernizaciju kreću se od naknadne ugradnje LED svjetala do potpuno novog dizala s tehnologijom regeneracije energije.

img_kone-van-street

SMANJENJE UGLJIČNOG OTISKA PRI POSLOVANJU

KONE mjeri ugljični otisak svojeg poslovanja od 2008. godine. Naš je cilj smanjiti ugljični otisak u odnosu na neto prodaju za 3 % godišnje.

img_warehouse-car

BESPRIJEKORAN I EKOLOŠKI UČINKOVIT PROTOK MATERIJALA

Logističke radnje čine više od 50 % ugljičnog otiska društva KONE. Koristimo se distribucijskim modelima koji uzimaju u obzir ekološku učinkovitost. Posebnu pozornost posvećujemo smanjenju utjecaja prijevoza optimizacijom rute i pošiljke, kao i pažljivom analizom alternativnih modela prijevoza.

img_Maintenance-technician-van

VOZNI PARK

Naš vozni park, koji ukupno broji otprilike 19 000 vozila, odgovoran je za više od jedne trećine ugljičnog otiska društva KONE. Neprestano tražimo nove i inovativne načine za smanjenje ugljičnog otiska vlastitog voznog parka, primjerice uvođenjem električnih vozila i biogoriva, kao i alternativnim načinima mobilnosti.

img_bike-in-the-city-park_951x535

KRUŽNO GOSPODARSTVO

Doprinos kružnom gospodarstvu u društvu KONE započinje usmjeravanjem na smanjenje količine materijala, energije i drugih resursa koji se upotrebljavaju u našim rješenjima i poslovanju. Budući da klijentima pružamo pouzdanu i energetski učinkovitu opremu čiji je uporabni vijek duži od 25 godina, KONE ima važnu ulogu u održavanju resursa u vrijednoj uporabi što je dulje moguće.

Pročitajte više u našem Izvještaju o održivosti (engl. Sustainability Report) (na engleskom jeziku)

Kolačići

Primjenjujemo kolačiće kako bismo optimizirali funkcionalnost mrežnog mjesta i pružili vam najbolje moguće iskustvo tijekom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ako vam je to u redu i prihvaćate sve kolačiće, samo kliknite na tipku „Prihvati”.

Možete pregledati i našu izjavu o zaštiti privatnosti.

WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website