Inovacije

Inovacije

DOKAZANI TEHNOLOŠKI PREDVODNIK

Zajedno sa svojim partnerima neprestano jačamo svoj položaj predvodnika kad je riječ o inovacijama u našoj industriji. Naši dosadašnji rezultati u istraživanju i razvoju u društvu KONE znače da posjedujemo više od 3000 patenata.

Razumijevanjem urbanizacije, usmjeravanjem na poboljšanja i predviđanjem potreba i mogućnosti za ljude možemo razvijati inovacije i otkrića koja pomažu u poboljšanju zgrada i koja čine naše gradove boljim mjestima za život.

Budući da se novi pametni ekosustavi pojavljuju oko pametnijih gradova i pametnijih zgrada, postoji golem potencijal za integraciju izvedbe zgrada s dizalima, pokretnim stepenicama, servisiranjem i drugim uslugama na najodrživije moguće načine.

Inovacije i rješenja društva KONE

img_kone high-rise laboratories

LABORATORIJI DRUŠTVA KONE ZA NEBODERE

Živimo u dobu iznimno visokih nebodera. Naša tehnološka otkrića oblikuju budućnost života u neboderima i čine nezamislivo mogućim. Duboko pod zemljom u aktivnom rudniku vapnenca u Tytyriju, na jugu Finske, nalazi se istraživački objekt posvećen ispitivanju strojeva do krajnjih granica. „Azijski blizanac” ovog podzemnog postrojenja ispitni je toranj Kunshan u Kini.

img_Innovations_ultrarope innovation

KONE UltraRope®

Posljednje u dugom nizu tehnoloških dostignuća, KONE UltraRope™ postavlja novo mjerilo za nebodere. Iznimno lagana tehnologija KONE UltraRope pruža nenadmašnu ekološku učinkovitost, pouzdanost i izdržljivost dizala dok istodobno poboljšava učinkovitost dizala. Tehnologijom se otklanjaju nedostatci postojeće čelične užadi: velika potrošnja energije, rastezanje užeta, velike pokretne mase i zastoji zbog njihanja zgrade. KONE UltraRope može u budućnosti omogućiti vožnje dizala do 1000 metara uvis.
img_Innovations_Ecodisc motor innovation

Motor KONE EcoDisc®

Motor za podizanje KONE EcoDisc srž je rješenja dizala društva KONE. Strojevi su potpuno obnovljeni 2012. godine, što je dovelo do nekoliko prednosti. Novi inovativni bakreni sustav namotavanja smanjuje količinu energije koja se gubi kao toplina, što dizala KONE čini energetski učinkovitijima nego prije. Novi sustav upravljanja motorom i kočnice pružaju laganu i tihu vožnju, dok kompaktniji dizajn pruža više prostora.
img_Innovations_Kone monospace elevator innovation

Dizalo KONE MonoSpace®

KONE je pokrenuo revoluciju u industriji 1996. godine prvim dizalom na svijetu bez strojarnice: KONE MonoSpace® za niske zgrade i zgrade srednje visine. U 2012. godini predstavljena je potpuno nova ponuda dizala KONE MonoSpace. Nova rješenja znatno su energetski učinkovitija nego prije, pružaju vodeću udobnost u vožnji i imaju nagrađivani dizajn unutrašnjosti kabine. Zbog povećane prostorne učinkovitosti KONE MonoSpace idealan je za zgrade kojima je potrebna modernizacija dizala.
img_Innovations_Kone minispace elevator innovation

Dizalo KONE MiniSpace™

Dizalo KONE MiniSpace ima malu strojarnicu i idealno je rješenje za najzahtjevnije nebodere. Dizala KONE MiniSpace pokreće energetski učinkovit stroj za dizanje KONE EcoDisc®, nude vrhunsku udobnost vožnje i imaju nagrađivani dizajn unutrašnjosti kabine.
img_Innovations_Kone nanospace maximized space

Rješenja za modernizaciju KONE NanoSpace™

Osim što se vrlo brzo ugrađuje, KONE NanoSpace™ upotrebljava vrlo kompaktne komponente i inovativnu tehnologiju za kabinu dizala koja je i do 50 % veća i ne zahtijeva izmjene na postojećem oknu. Uz više prostora i bolju pristupačnost pruža i nesmetanu vožnju za najveću moguću udobnost. Osim toga, uz ekološki učinkovit sustav KONE HybridHoisting™ pomaže i smanjiti potrošnju energije i troškove rada.
img_Innovations_Moscone convention center

Modernizacija pokretnih stepenica KONE EcoMod™

Inovativni i sustavni pristup zamjeni cjelokupnog mehanizma vaših pokretnih stepenica. Rješenje donosi potpuno novu tehnologiju bez skupog i problematičnog uklanjanja nosive konstrukcije. Tim se rješenjem smanjuju i potrošnja energije i radni troškovi nove i ugrađene opreme.
img_Innovations_Kone jumplift innovation

Dizalo KONE JumpLift za vrijeme gradnje

KONE JumpLift dizalo je za vrijeme gradnje s privremenom strojarnicom koja se može pomicati prema gore kako gradnja napreduje. Prednosti dizala KONE JumpLift: omogućuje brži, sigurniji postupak gradnje, ranije zatvaranje pročelja, skraćeno vrijeme prestanka rada i sigurniji prijevoz u svim vremenskim uvjetima.
img_Innovations_Kone polaris destination control system

Sustav kontrole KONE Destination

KONE Destination povećava mogućnost upravljanja dizalom, poboljšava udobnost putnika i smanjuje vrijeme čekanja. Poboljšava i sigurnost integracijom sa sustavom kontrole pristupa zgradi. S najnovijom kapacitivnom tehnologijom dodirnog zaslona i vrlo intuitivnim korisničkim sučeljem naša nova upravljačka ploča za odredište osigurava korisničko iskustvo bez muke. Radi još veće praktičnosti stanari zgrada mogu dozvati dizalo izravno sa svog mobilnog uređaja s pomoću aplikacije za pametni telefon KONE RemoteCall™.

Pogledajte videozapis da biste doznali više o našim rješenjima People Flow Intelligence

Kolačići

Primjenjujemo kolačiće kako bismo optimizirali funkcionalnost mrežnog mjesta i pružili vam najbolje moguće iskustvo tijekom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ako vam je to u redu i prihvaćate sve kolačiće, samo kliknite na tipku „Prihvati”.

Možete pregledati i našu izjavu o zaštiti privatnosti.