KONE je prvi u industriji koji je postigao ugljično neutralne proizvodne jedinice na globalnoj razini

KONE je prvi u industriji koji je postigao ugljično neutralne proizvodne jedinice na globalnoj razini

Press Release Published 09.28.2023

KONE Corporation, priopćenje za medije, 28. rujna 2023.

KONE Corporation, globalni lider u industriji dizala i pokretnih stepenica, dosegao je veliku prekretnicu 18 mjeseci prije roka, kada su proizvodne jedinice KONE-a postale neutralne u emisiji ugljika krajem lipnja 2023. Ovaj uspjeh pokazuje predanost KONE-a klimatskom obećanju i osiguravanju najbolje opskrbnog lanca na globalnoj razini. KONE je 2020. uskladio i potvrdio svoj ambiciozni put prema operacijama bez emisija ugljika do do 2030. godine, s inicijativom znanstveno utemeljenih ciljevima za ograničavanje globalnog zatopljenja na 1,5 °C.

Poticanje održivog tvorničkog poslovanja diljem svijeta

KONE ima deset proizvodnih jedinica u sedam zemalja širom svijeta. Svi su aktivno radili na smanjenju emisija iz područja primjene 1 i 2 za 71 % u odnosu na polaznu vrijednost za 2018.

Kao dio ciljnih vrijednosti emisija iz prvog opsega, KONE kontinuirano ulaže u energetsku učinkovitost i radi na prelasku na električna vozila u svim svojim proizvodnim jedinicama.

KONE je uložio u energetsku učinkovitost, robotiku i automatizaciju proizvodne linije te je, između ostalog, uložio u sustave grijanja, ventilacije i klimatizacije kako bi povećao uštedu energije. U 8 od 10 tvornica viličari su zamijenjeni viličarima na električni pogon, a većina preostalih viličara na dizelski pogon sada se napaja biogorivima.

Osim toga, KONE je ugradio solarne panele u devet od deset svojih proizvodnih jedinica, a sve jedinice kupuju 100% obnovljivu električnu energiju od početka 2023. godine. Dvije proizvodne jedinice prešle su na partnere koji koriste zelena gradska grijanja. Preostale emisije ugljičnog dioksida nadoknađuju se putem partnera treće strane.

"Ovo je značajan korak u ambiciji KONE-a da ima najotporniji, održiviji i konkurentniji lanac opskrbe u industriji", kaže Mikko Korte, EVP, KONE Supply Chain. "Održivost je temeljno načelo u svim našim poduzećima i poslovanju. Proizvodne jedinice sastavni su dio našeg poslovanja u lancu opskrbe i ugljičnog otiska i vrlo sam ponosan na to što KONE predvodi industriju u postizanju ugljične neutralnosti na tom polju.".

Ambiciozni klimatski ciljevi KONE-a

KONE je 2020. najavio svoje klimatsko obećanje sa znanstveno utemeljenim ciljevima za znatno smanjenje emisija stakleničkih plinova do 2030., u skladu s ograničavanjem globalnog zagrijavanja na 1,5 °C. KONE je prvi u industriji dizala i pokretnih stepenica postavio ambiciozne klimatske ciljeve, potvrđene u odnosu na najnoviju klimatsku znanost inicijativom Science Based Targets (SBTi). Nadalje, KONE se obvezao da će do 2030. imati ugljično neutralne operacije, a naše proizvodne jedinice dosegnule su taj cilj već 18 mjeseci mjeseci ranije, do kraja lipnja 2023. godine.

KONE se obvezao na smanjenje emisija iz vlastitih operacija za 50%. To uključuje izravne emisije stakleničkih plinova koje nastaju iz izvora koji su pod našom kontrolom ili u našem vlasništvu, poput vozila (opseg 1.), i naše indirektne emisije stakleničkih plinova povezane s kupnjom električne energije, topline ili hlađenja (opseg 2.) do 2030. u usporedbi s polaznim vrijednostima iz 2018.

Osim toga, KONE je usmjeren na smanjenje emisija povezanih s materijalima svojih proizvoda i potrošnjom energije tijekom cijelog vijeka trajanja (opseg 3.) za 40 % tijekom istog ciljnog razdoblja u odnosu na naručene proizvode. Naše mjere za postizanje tog cilja pomažu našim kupcima da smanje vlastiti ugljični otisak i doprinesu održivijim lancima opskrbe.

Za dodatne informacije obratite se na:
Hanna Rutanen, SVP, Communications, KONE Corporation, tel. +358 41 507 1361, media@kone.com

Pročitaj više
Prethodna priopćenja za javnost dostupna su na https://www.kone.com/en/news-and-insights/releases/ :

January 18, 2023: KONE ranked 19th most sustainable company in the world by Corporate Knights
December 13, 2022: KONE recognized with prestigious 'A' score for climate change
February 24, 2022: KONE awarded as Supplier Engagement Leader by CDP
December 7, 2021: KONE recognized with prestigious 'A' score for climate change
January 28, 2021: KONE enters a new phase of its strategy: 'Sustainable success with customers'
December 8, 2020: KONE awarded CDP 2020 'A' score for corporate sustainability leadership
September 28, 2020: KONE sets ambitious greenhouse gas reduction targets and pledges to have carbon neutral operations by 2030
February 4, 2020: KONE awarded as Supplier Engagement Leader by CDP
January 22, 2020: KONE recognized for outstanding climate and sustainability performance by both CDP and Corporate Knights

O KONE-u

U KONE-u, naša misija je poboljšati protok urbanog života. Kao globalni lider u industriji dizala i pokretnih stepenica, KONE nudi dizala, pokretne stepenice i automatska vrata zgrade, kao i rješenja za održavanje i modernizaciju kako bi dodao vrijednost zgradama tijekom njihovog životnog ciklusa. Učinkovitijim protokom ljudi činimo putovanja ljudi® sigurnima, praktičnima i pouzdanima, u višim, pametnijim zgradama. U 2022. godini KONE je ostvario godišnju prodaju od 10,9 milijardi eura, a na kraju godine više od 60.000 zaposlenika. Dionice klase KONE B uvrštene su na Nasdaq Helsinki Ltd. u Finskoj. www.kone.com

Ecofriendly building


Podijeli ovu stranicu

Kolačići

Primjenjujemo kolačiće kako bismo optimizirali funkcionalnost mrežnog mjesta i pružili vam najbolje moguće iskustvo tijekom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ako vam je to u redu i prihvaćate sve kolačiće, samo kliknite na tipku „Prihvati”.

Možete pregledati i našu izjavu o zaštiti privatnosti.